fbpx
Showing: 1 - 2 of 2 Articles

Terápiás alapengedelmes képzés kölyök és felnőtt kutyáknak

Terápiás alapengedelmes képzés kölyök és felnőtt kutyáknak

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a terápiás kutyák és gazdáik számára a legjobb kezdeti képzést biztosítsuk akár már kölyök kutyáknak is. Ezen a tanfolyamon a kutyák és gazdák megtanulják az alapvető engedelmességi gyakorlatokat és a szocializációs készségeket, amelyek elengedhetetlenek a sikeres terápiás kutyás tevékenységhez.

Alapengedelmes feladatok:
klikkeres tanítás alapjai, a pozitív megerősítésen alapuló tanítás lényege
ültetés és fektetés: A kutyák megtanulják, hogyan üljenek és feküdjenek le csak vezényszóra, ami alapvető engedelmességi készség. 
szemkontaktus: kiemelten foglalkozunk a szemkontaktus kialakításával, amely segít a kutya és a gazda közötti kommunikációban és kötelékben. Későbbiekben pedig az idegennel való együttműködésben.
helyben maradás: a kutyák megtanulják a helyben maradást, még akkor is, ha a gazda távolodik, ami növeli a kölcsönös bizalmat és fegyelmezettséget. Elengedhetetlen a terápiás munkához.
– lábnál követés: a lábnál követés készségének fejlesztése, ami segít a kutyának, hogy figyeljen a gazdára és annak irányítására pórázon és póráz nélkül is.
pórázon séta: a helyes pórázon sétálás technikáinak elsajátítása, ami elengedhetetlen a nyugodt és kontrollált közterületi viselkedéshez is.

Szocializáció és kutya-gazda kapcsolat:
kutya-gazda kapcsolat: intenzíven dolgozunk a kutya és gazda közötti erős, pozitív kapcsolat kiépítésén, mely a sikeres terápiás munka alapja.
– szocializáció: nagy hangsúlyt fektetünk a kutyák szocializációjára, amely magában foglalja az idegen emberekkel, kutyákkal és környezetekkel való ismerkedést, ami elősegíti az alkalmazkodó és nyugodt viselkedést.
– behívás inger gazdag környezetben: a kutya-gazda kapcsolat fejlődése során egyre nagyobb ingerkörnyezetben gyakoroljuk a behívást. A cél, hogy a kutya még a játékból is kihívható legyen maximum 3x szólásra.
– kínált és talált élelemről való letiltás: képezzük a kutyákat arra, hogy ne fogadjanak el és ne vegyenek fel élelmet engedély nélkül és különbséget tudjanak tenni a feladatok utáni jutalmazásban, illetve a nem kívánatos élelmek felfalásában.  Nagyon nagy összefüggésben van a kutya-gazda kapcsolattal.

Miért minket válassz?
1. Tanfolyamunkat tapasztalt (több, mint 10 éves) kutyakiképzők tartják, akik személyre szabott támogatást nyújtanak minden résztvevőnek a képzésében. Célunk, hogy a résztvevők és kutyáik a megfelelő képzésben részesüljenek, amely felkészíti őket a terápiás kutyás munka kihívásaira, feladataira. 
2. Továbbá 2 városban tartunk képzéseket és ki tudod választani a hozzád legközelebb lévő képzési helyszínt: Eger, Tiszafüred.
3. Biztosítjuk a szervezeti hátteret a gyakorlathoz és a munkavégzéshez a későbbiekben.
4. Vállaljuk más egyesületek tagjainak képzését is. Nem muszáj nálunk tagnak lenni. 
5. Jó hangulatú, családias csapat és képzés vár rátok.

Hogyan épül fel a képzési terv a kezdetektől a terápiás kutya záró vizsgáig?
A képzési idő mire vizsgázott terápiás kutyusod lesz minimum 1,5 év:
1. Engedelmes képzések
– Kezdő engedelmes tanfolyam: 10 hét
– Haladó engedelmes tanfolyam: 10 hét
2. Terápiás kutyás képzések, SZMSZ rendeletben szabályozott vizsgára felkészítés:
– Temperamentum vizsgára felkészítés: 10 hét
– Viselkedés valós terápiás helyzetben, záróvizsgára felkészítés: 15 hét

Képzések helyszínei

Terápiás Haladó engedelmes képzés

Terápiás haladó engedelmes képzés

Ez a tanfolyam azoknak a kutyáknak és gazdáiknak szól, akik már rendelkeznek alapvető engedelmességi készségekkel, és készen állnak arra, hogy új kihívásokkal szembesüljenek és tovább fejlesszék képességeiket.

Amennyiben kutyusoddal elvégeztél már egy alapengedelmes képzést máshol és a kutyusod tudja az Alapozó képzésünk feladatait Haladó képzésünk Neked való. Fontos! Kérlek nézd át az Alapozó képzés feladatait, mert a felvételin úgy is megnézzük.

A haladó képzés fő irányvonalai:
– haladó klikkeres  tanítás: megismerkedünk a klikkeres tanítás 6 fajtájával, amely a precíz és hatékony tanulást segíti elő, és nagyon jól építi tovább   a kutya-gazda kapcsolatot.
– akadályok: megismerjük és gyakoroljuk az ügyességi feladatokat, beleértve az akadályok leküzdését, ami javítja a kutya fizikai kondícióját és mentális agilitását.
– távolról Irányítás: fejlesztjük a kutya és gazda közötti kapcsolatot úgy, hogy a kutya akár 10 méteres távolságból is elvégezze az alapvető engedelmes feladatokat, mint az ültetés és a fektetés.
– megállítás menet közben: megtanítjuk a kutyákat arra, hogy menet közben is megálljanak, ami növeli az irányítást és kézbentarthatóságot.
– trükkök tanítása: elsajátítjuk a trükkök tanításának alapjait, nemcsak szórakoztatóak, de elősegítik a kutya tanulási képességének és kreativitásának fejlesztését és nagyon jól építi pozitívan a kutya-gazda kapcsolatot.
– apport készség: felépítjük a kutya apport készségét szépen, ahogy a vizsga szabályzat is elvárja a terápiás kutyusoktól.

Szocializáció és kutya-gazda kapcsolat:
– kutya-gazda kapcsolat: tovább építjük a pozitív kutya-gazda kapcsolatot, mely elengedhetetlen a temperamentum vizsga felkészüléséhez
– szocializáció: a képzés során bevonunk idegen embereket és kutyákat is bizonyos feladatokba, illetve olykor a tanfolyamon részt vevők is cserélnek egymással kutyát. Elkezdjük felépíteni az idegennel való együttműködést.
– behívás inger gazdag környezetben: itt már idegen kutyák társaságából történő kihívást is gyakoroljuk.
– kínált és talált élelemről való letiltás: megismerkedünk a Temperamentum vizsgán szükséges élelem megtagadás alapjaival, hogy a következő tréningen ezzel már csak részben kelljen foglalkozni. 

Miért a Haladó Képzés?
Ez a tökéletes lehetőség a kutyák és gazdáik számára, hogy mélyítsék tudásukat, javítsák kommunikációjukat és építsék tovább a terápiás vizsgához, munkához szükséges tudásukat. A haladó képzés során különös hangsúlyt fektetünk a kutya-gazda kapcsolat megerősítésére és a kutyák mentális stimulációjára.

Hogyan épül fel a képzési terv a kezdetektől a terápiás kutya záró vizsgáig?
A képzési idő mire vizsgázott terápiás kutyusod lesz minimum 1,5 év:
1. Engedelmes képzések
– Haladó tanfolyam
2. Terápiás kutyás képzések, SZMSZ rendeletben szabályozott vizsgára felkészítés:
– Temperamentum vizsgára felkészítés
– Viselkedés valós terápiás helyzetben, záróvizsgára felkészítés

Képzési helyszínek

EGER

Tiszafüred