fbpx

Terápiás alapengedelmes képzés kölyök és felnőtt kutyáknak

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a terápiás kutyák és gazdáik számára a legjobb kezdeti képzést biztosítsuk akár már kölyök kutyáknak is. Ezen a tanfolyamon a kutyák és gazdák megtanulják az alapvető engedelmességi gyakorlatokat és a szocializációs készségeket, amelyek elengedhetetlenek a sikeres terápiás kutyás tevékenységhez.

Alapengedelmes feladatok:
klikkeres tanítás alapjai, a pozitív megerősítésen alapuló tanítás lényege
ültetés és fektetés: A kutyák megtanulják, hogyan üljenek és feküdjenek le csak vezényszóra, ami alapvető engedelmességi készség. 
szemkontaktus: kiemelten foglalkozunk a szemkontaktus kialakításával, amely segít a kutya és a gazda közötti kommunikációban és kötelékben. Későbbiekben pedig az idegennel való együttműködésben.
helyben maradás: a kutyák megtanulják a helyben maradást, még akkor is, ha a gazda távolodik, ami növeli a kölcsönös bizalmat és fegyelmezettséget. Elengedhetetlen a terápiás munkához.
– lábnál követés: a lábnál követés készségének fejlesztése, ami segít a kutyának, hogy figyeljen a gazdára és annak irányítására pórázon és póráz nélkül is.
pórázon séta: a helyes pórázon sétálás technikáinak elsajátítása, ami elengedhetetlen a nyugodt és kontrollált közterületi viselkedéshez is.

Szocializáció és kutya-gazda kapcsolat:
kutya-gazda kapcsolat: intenzíven dolgozunk a kutya és gazda közötti erős, pozitív kapcsolat kiépítésén, mely a sikeres terápiás munka alapja.
– szocializáció: nagy hangsúlyt fektetünk a kutyák szocializációjára, amely magában foglalja az idegen emberekkel, kutyákkal és környezetekkel való ismerkedést, ami elősegíti az alkalmazkodó és nyugodt viselkedést.
– behívás inger gazdag környezetben: a kutya-gazda kapcsolat fejlődése során egyre nagyobb ingerkörnyezetben gyakoroljuk a behívást. A cél, hogy a kutya még a játékból is kihívható legyen maximum 3x szólásra.
– kínált és talált élelemről való letiltás: képezzük a kutyákat arra, hogy ne fogadjanak el és ne vegyenek fel élelmet engedély nélkül és különbséget tudjanak tenni a feladatok utáni jutalmazásban, illetve a nem kívánatos élelmek felfalásában.  Nagyon nagy összefüggésben van a kutya-gazda kapcsolattal.

Miért minket válassz?
1. Tanfolyamunkat tapasztalt (több, mint 10 éves) kutyakiképzők tartják, akik személyre szabott támogatást nyújtanak minden résztvevőnek a képzésében. Célunk, hogy a résztvevők és kutyáik a megfelelő képzésben részesüljenek, amely felkészíti őket a terápiás kutyás munka kihívásaira, feladataira. 
2. Továbbá 2 városban tartunk képzéseket és ki tudod választani a hozzád legközelebb lévő képzési helyszínt: Eger, Tiszafüred.
3. Biztosítjuk a szervezeti hátteret a gyakorlathoz és a munkavégzéshez a későbbiekben.
4. Vállaljuk más egyesületek tagjainak képzését is. Nem muszáj nálunk tagnak lenni. 
5. Jó hangulatú, családias csapat és képzés vár rátok.

Hogyan épül fel a képzési terv a kezdetektől a terápiás kutya záró vizsgáig?
A képzési idő mire vizsgázott terápiás kutyusod lesz minimum 1,5 év:
1. Engedelmes képzések
– Kezdő engedelmes tanfolyam: 10 hét
– Haladó engedelmes tanfolyam: 10 hét
2. Terápiás kutyás képzések, SZMSZ rendeletben szabályozott vizsgára felkészítés:
– Temperamentum vizsgára felkészítés: 10 hét
– Viselkedés valós terápiás helyzetben, záróvizsgára felkészítés: 15 hét

Képzések helyszínei