fbpx

Terápiás alapengedelmes képzés

Kölyök és felnőtt kutyusoknak

Képzési helyszín: Tiszafüred

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a terápiás kutyák és gazdáik számára a legjobb kezdeti képzést biztosítsuk akár már kölyök kutyáknak is. Ezen a tanfolyamon a kutyák és gazdák megtanulják az alapvető engedelmességi gyakorlatokat és a szocializációs készségeket, amelyek elengedhetetlenek a sikeres terápiás kutyás tevékenységhez.

Alapengedelmes feladatok:
– klikkeres tanítás alapjai, a pozitív megerősítésen alapuló tanítás lényege
– ültetés és fektetés: A kutyák megtanulják, hogyan üljenek és feküdjenek le csak vezényszóra, ami alapvető engedelmességi készség. 
– szemkontaktus: kiemelten foglalkozunk a szemkontaktus kialakításával, amely segít a kutya és a gazda közötti kommunikációban és kötelékben. Későbbiekben pedig az idegennel való együttműködésben.
– helyben maradás: a kutyák megtanulják a helyben maradást, még akkor is, ha a gazda távolodik, ami növeli a kölcsönös bizalmat és fegyelmezettséget. Elengedhetetlen a terápiás munkához.
– lábnál követés: a lábnál követés készségének fejlesztése, ami segít a kutyának, hogy figyeljen a gazdára és annak irányítására pórázon és póráz nélkül is.
– pórázon séta: a helyes pórázon sétálás technikáinak elsajátítása, ami elengedhetetlen a nyugodt és kontrollált közterületi viselkedéshez is.

Szocializáció és kutya-gazda kapcsolat:
– kutya-gazda kapcsolat: intenzíven dolgozunk a kutya és gazda közötti erős, pozitív kapcsolat kiépítésén, mely a sikeres terápiás munka alapja.
– szocializáció: nagy hangsúlyt fektetünk a kutyák szocializációjára, amely magában foglalja az idegen emberekkel, kutyákkal és környezetekkel való ismerkedést, ami elősegíti az alkalmazkodó és nyugodt viselkedést.
– behívás inger gazdag környezetben: a kutya-gazda kapcsolat fejlődése során egyre nagyobb ingerkörnyezetben gyakoroljuk a behívást. A cél, hogy a kutya még a játékból is kihívható legyen maximum 3x szólásra.
– kínált és talált élelemről való letiltás: képezzük a kutyákat arra, hogy ne fogadjanak el és ne vegyenek fel élelmet engedély nélkül és különbséget tudjanak tenni a feladatok utáni jutalmazásban, illetve a nem kívánatos élelmek felfalásában.  Nagyon nagy összefüggésben van a kutya-gazda kapcsolattal.

Miért minket válassz?
1. Tanfolyamunkat tapasztalt (több, mint 10 éves) kutyakiképzők tartják, akik személyre szabott támogatást nyújtanak minden résztvevőnek a képzésében. Célunk, hogy a résztvevők és kutyáik a megfelelő képzésben részesüljenek, amely felkészíti őket a terápiás kutyás munka kihívásaira, feladataira. 
2. Továbbá 2 városban tartunk képzéseket és ki tudod választani a hozzád legközelebb lévő képzési helyszínt: Eger, Tiszafüred.
3. Biztosítjuk a szervezeti hátteret a gyakorlathoz és a munkavégzéshez a későbbiekben.
4. Vállaljuk más egyesületek tagjainak képzését is. Nem muszáj nálunk tagnak lenni. 
5. Jó hangulatú, családias csapat és képzés vár rátok.

Mennyibe kerül a képzés?
A képzés díja: 90.000.- Ft/kutya
A képzés 10 alkalmas, heti 1x 1,5  órában. 

Hogyan épül fel a képzési terv a kezdetektől a terápiás kutya záró vizsgáig?
A képzési idő mire vizsgázott terápiás kutyusod lesz minimum 1,5 év:
1. Engedelmes képzések
– Alapozó tanfolyam: 90.000.- Ft (10 hét).
– Haladó tanfolyam: 90.000.- Ft (10 hét).
2. Terápiás kutyás képzések, SZMSZ rendeletben szabályozott vizsgára felkészítés:
– Temperamentum vizsgára felkészítés: 90.000.- Ft (10 alkalom). Amennyiben más egyesületen keresztül vizsgázik 30% pótdíjat kell fizetni)
– Viselkedés valós terápiás helyzetben, záróvizsgára felkészítés: 135.000.- Ft (15 alkalom). Amennyiben más egyesületen keresztül vizsgázik 30% pótdíjat kell fizetni)
Az árak nem tartalmazzák a vizsgadíjakat! 

Jelentkezés képzésre

Ha szeretnél részt venni kutyusoddal a tanfolyamon kérlek először töltsd ki a jelentkezési lapot, ahol meg tudod adni a  kutyusod adatait is. 

FONTOS! A tanfolyam jelentkezése után lesz egy személyes találkozó, ahol leteszteljük a kutyusod, hogy alkalmas-e terápiás kutyának. A teszt díja: 15.000.- Ft. Ezt amennyiben elkezded nálunk a képzést beszámítjuk a képzés árába.
A képzésre való jelentkezés, akkor válik véglegessé, ha a tanfolyam díj kifizetésre került!
Kollégánk a jelentkezés után 2-3 napon belül felveszi Veled a kapcsolatot. Átbeszélitek a részleteket és le egyeztetitek a személyes találkozó időpontját, ahol a kutyussal együtt várunk Benneteket a jelentkezés után 1 héten belül. Továbbá kiállításra kerül az átutalásos számla a teszt díjáról (15.000.- Ft), melyet e-mailben küldünk el Nektek.