fbpx
Showing: 1 - 1 of 1 Articles

Temperamentum vizsgára felkészítés

Temperamentum vizsgára felkészítés

Célunk, hogy kutyádat és Téged alaposan felkészítsünk a temperamentum vizsgára, amely kulcsfontosságú lépés a terápiás segítőkutyává válás folyamatában.

Programunk célkitűzései:
A 27/2009. (XII. 3.) SZMM rendelet alapján kialakított programunk célja, hogy biztosítsuk a terápiás segítőkutyák és gazdáik számára a szükséges képzést és támogatást a temperamentum vizsga sikeres teljesítéséhez.

A program tartalmazza:
– szakképzett kiképzőkkel való munka: csak olyan szakképzett kiképzőkkel dolgozunk, akik megfelelnek a rendeletben meghatározott szakmai követelményeknek, biztosítva ezzel a magas szintű oktatást és felkészülést.
– temperamentum vizsga előkészítése: részletes tájékoztatást és gyakorlati felkészítést nyújtunk a temperamentum vizsgához, amely magában foglalja a szociális készségek, engedelmesség, adaptációs képesség és stresszkezelés értékelését.

A felkészítés során kiemelt figyelmet fordítunk a következőkre:
– szociális készségek fejlesztése: a kutyák képesek lesznek különböző emberekkel és környezetekkel hatékonyan interakcióba lépni.
alapengedelmességi tréning: biztosítjuk, hogy a kutyák megbízhatóan teljesítsenek alapvető engedelmességi feladatokban.
– adaptációs képesség: fejlesztjük a kutyák képességét, hogy alkalmazkodjanak a változó környezethez és stresszes helyzetekhez.
– vizsga eljárásrend: részletes tájékoztatást nyújtunk a vizsga lefolyásáról, követelményeiről és az értékelési szempontokról.
– próba vizsga lehetőségek több alkalommal: a vizsga előtti 5 hétben több lehetőséget is biztosítunk a vizsga lejáráshoz elejétől a végéig a vizsga helyszínén.

Miért minket válasszon?
Programunkat úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljen a 27/2009. (XII. 3.) SZMM rendelet által meghatározott szigorú követelményeknek. Szakképzett kiképzőink és a kutyákra szabott oktatási módszereink biztosítják, hogy Ön és kutyája a lehető legjobb felkészültséggel rendelkezzenek a temperamentum vizsga előtt. 
Temperamentum vizsga után biztosítjuk a helyszínt és a felkészítőt is a záróvizsgához.

Hogyan épül fel a képzési terv a temperamentum vizsgára felkészítéstől a terápiás kutya záróvizsgáig?
A képzési idő mire vizsgázott terápiás kutyusod lesz minimum 7-8 hónap, ha a kutyusod tudja a Haladó képzésünk anyagát .
Terápiás kutyás képzések, SZMSZ rendeletben szabályozott vizsgára felkészítés:
1.Temperamentum vizsgára felkészítés
2. Viselkedés valós terápiás helyzetben, záróvizsgára felkészítés

Képzési helyszínek